Om Jakthundstränaren

_MG_0589JENNY HAMRING

Jag är uppvuxen med jakt och jakthundar och utbildad viltmästare på Östermalma Jaktvårdsskola. Har arbetat som jaktelev och yrkesjägare på bla Gimmersta säteri och Sundsta säteri. De senaste femton åren har jag varit yrkesjägare i egen regi med inriktning på fågeljakt. Jag skaffade mig min första hund, en bayersk viltspårhund, när jag var tio år och i mitt föräldrahem fanns det alltid tax och vorsther.
Intresset för fågeljakt och apporterande hundar väcktes i i tonåren och sedan dess har jag alltid haft en labrador.

Parallelt med jakten har jag lagt ner mycket tid på att träna mina hundar och startat dem på jaktprov. Detta ledde så småningom till att jag utbildade mig till jaktprovsdomare för retrievers. En av de mest berikande upplevelserna var när jag praktiserade hos en fransk yrkesdressör för stående fågelhundar. Sedan dess har tanken alltid funnits att få arbeta på heltid med att träna hundar. Därför har jag de senaste femton åren hållit hundkurser samt tränat och startat andras hundar på jaktprov.

 

_MG_0560HELEN NYMAN

Är uppvuxen med jakt och hundar. Men det var först när jag kom i kontakt med retrievern som mitt intresse ökade . Har numera två labradorer reypoap och två springer spaniels. Är från början utbildad pedagog men de senaste 15 åren har jag arbetat och tränat med hundar. Har fått utveckla mina kunskaper med Hundar och jakt, främst genom mitt arbete tillsammans med Jenny. Vi har hållit kurser och arrangerat jakter på Lovisedals Gård .

Det är så klart som hundförare mitt hjärta brinner mest och sedan Springer Spanieln har kommit in i mitt liv så har också fasan och rapphönsjakten tagit allt större del av intresset.